Příjemně voňavá kořenící směs na ryby bez glutamátu/glutamanu sodného E621, která je vynikající na všechny druhy ryb.
Koření se hodí na rozmanité druhy sladkovodních i mořských ryb. Výtečně dochutí nejenom pečené, smažené či grilované ryby, ale dobře se uplatní také v rybích omáčkách a polévkách. Vyzkoušet je lze i při přípravě mořských plodů, stejně jako restovaných zeleninových směsí.
Treska patří k nejoblíbenějším mořským rybám. Může se totiž pochlubit snadnou přípravou, stejně jako lahodnou a jemnou chutí. Tresku na másle podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník.
Ingredience
400 g tresky 50 g másla 2 kávové lžičky kořenící směsi RYBY BEZ E 621 1 citron sůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Nejprve tresku dle běžných zvyklostí opláchneme a očistíme.
2. Rybu z obou stran okořeníme, můžeme lehce dosolit.
3. Tresku klademe do pekáče vytřeného změklým máslem. Kousky másla klademe i přímo na rybu.
4. Na závěr přidáme citron nakrájený na kolečka a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 15 až 20 minut.