0
Nákupní košík
Váš košík je prázdný
Přihlásit se Registrovat

Přihlaste se ke svému účtu

Uživatelské jméno *
Heslo *
Pamatovat si mě

Vytvořit účet

Pole označená hvězdičkou jsou vyžadována (*).
Jméno *
Uživatelské jméno *
Heslo *
Ověření hesla *
Email *
Zadejte email znovu*
Captcha *

logo bylinkovy doktor

Pokud není zboží skladem, klikněte prosím na UPOZORNIT MĚ AŽ BUDE u daného zboží.
Po naskladnění Vám ihned přijde email.

Čaga kafe 40 g (rezavec šikmý) na výrobu zdravého "kafe" (cca.30-35 hrnků nápoje)

Rezavec šikmý (čaga) na výrobu chutného jemného domácího "kafe" nebo tinktury. Může mít blahodýrný vliv na imunitní systém a zdraví střev - prebiotická vláknina podporuje zdravou střevní flóru a polysacharidy obsažené v čagě, včetně alfa- a beta-glukanů, podporují zdravý imunitní systém.
Adaptogen - čaga patří mezi adaptogenní houby, které podporují schopnost organismu udržovat homeostatickou rovnováhu navzdory mnoha stresům, s nimiž se setkáváme během běžného dne. Denní dávka doplňku stravy z houby čaga podporuje schopnost organismu přizpůsobit se a zotavit se ze stresu.
Prodejní cena85,00 Kč
Celkem bez daně:75,89 Kč
Hodnota DPH9,11 Kč
Počet kusů skladem: 72
caga-rezavec-sikmy-50-g
rezavec-sikmy-caga-1
rezavec-sikmy-caga-na-vyrobu-kafe-50-gramu
rezavec-sikmy-caga-2
rezavec-sikmy-caga-3
rezavec-sikmy-caga-4
rezavec-sikmy-caga-5
Popis:

Napráškovaná houba pro účel výroby nápoje nebo tinktury.

Příprava

1 čajová lžičku (cca. 1 gram) prášku dejte do sklenice, zalijte 250 ml, nechte 5 minut macerovat. Můžete přidat mléko nebo jeho alternativy. Lze konzumovat 3x denně.
Sklenička by měla vydržet na 25 lžiček, tzn. na 25 nápojů.

Postup výroby tinktury z čagy je uveden ve videu na www.WebinarTinktury.cz

 


Vzhledem vás neuchvátí, ale použití má široké. Houba rostoucí hlavně na břízách a bucích severních oblastí Evropy, Asie, USA a Kanady ze svých hostitelů doslova vysaje všechny cenné látky. Když se pořádně rozroste, stromy zchřadnou. Jakoby celý jejich dlouhý život vstoupil do houby, které nikdo neřekne jinak než Chaga. Kromě botaniků – ti pro ni mají název rezavec šikmý.

Má tvrdou strukturu, takže se tradičně zpracovává na prášek, který lze přidat do nápojů, nebo z něj lze připravit čaj. Proč to udělat? Protože kdo užívá Chagu, může se těšit dlouhému zdraví. Ne nadarmo ji čínský propagátor Shen Nung Pen Ts´ao Ching (kolem roku 200 n. l.) označil za „krále bylin“.

Chagu sibiřskou používali už v dávné Mezopotámii. Existuje dokonce úvaha, že ledový muž Ötzi, narozený někdy kolem roku 3300 př. n. l. a nalezený v roce 1991 v Alpách mezi Rakouskem a Itálií, zemřel ve chvíli, kdy nesl Chagu k ohni. Další zmínka je spojována s původními obyvateli Ruska, kteří její odvar popíjeli v obdobích půstu, houbu v kombinaci se sádlem používali jako přírodní mýdlo, její popel sypali na vředy.

Popularita Chagy v Rusku nikterak neklesá. Lovci a lesníci ji používají ke zvýšení vytrvalosti. V 50. letech minulého století se jejím výzkumem začal zabývat Moskevský lékařský institut a v roce 1955 byla houba uznána Ruskou lékařskou akademií vědy coby zdraví prospěšný prostředek.

Počet zobrazení:
0
.

Hodnocení

Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.