Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024, svátek slaví Robert, zítra Blahoslav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Moderní léčba boreliózy - používaná antibiotika, příznaky nemoci, diagnostika, erythema migrans

moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
Každoročních přibližně 3500 případů nahlášených případů lymské boreliózy (správně lymeské borreliózy) je dostatečný důvod proč se o ní dozvědět maximum informací. 20-30 % případů onemocnění přechází do dalších, hůře léčitelných stadií. Následky se mohou projevit třeba v podobě zánětů kloubů a šlach i infekcí centrálního nervového systému.

___
___

Vyšetření před zvětšením prsou nebo zmenšením prsů

 

vysetreni-pred-zvetsenim-prsou-nebo-zmensenim-prsu

vysetreni-pred-zvetsenim-prsou-nebo-zmensenim-prsu
Součástí každého plánovanéno chirurgického zákroku je předoperační vyšetření. To platí i u plastických operací prsů. V těchto případech by „předoperační" mělo zahrnovat rovněž ultrazvukové či mamografické vyšetření prsu. Důkladná prohlídka však může přinést nečekaná zjištění. V rámci běžného předoperačního vyšetření žena podstupuje prohlídku u praktického lékaře, který zajistí interní vyšetření včetně EKG.

___

___

ASLO - co je to, zvýšená hodnota - příčina a léčba, normální hodnota

aslo_zvysena_hodnota_pricina_lecba.jpgASLO jsou protilátky proti streptolyzinu O, který se nachází na povrchu streptokoků. Jedná se o látku tvořenou organismem při boji s těmito bakteriemi. Článek podrobněji popisuje co je to ASLO a jaké jsou příčiny zvýšené hodnoty.

 

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Fáze zamilovanosti, proč hodní a féroví muži ve vztahu trpí?

faze_zamilovanosti.jpgNení tomu tak dávno, co jsem hledal článek o fázích zamilovanosti a v kontextu s tím jsem narazil na tento článek. jakéhosi mladého středoškoláka. Moc se mi líbilo jak píše o svém krátkém vztahu a rychlém rozchodu. Na středoškoláka má jeho projev úroveň a i obsahově je text zajímavý. Konečně posuďte sami.
___
___

Craving a slovo bažení pohledem psychiatra Karla Nešpora

bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
bazeni-craving-alkohol-priznaky-projevy
Před nějakou dobou jsem řešil problém. Anglické slovo craving označuje chorobné nutkání, což je typický příznak návykových nemocí. K návykovým nemocem patří závislost na alkoholu, tabáku a drogách, dokonce i patologické hráčství.
___
___

Proč hodní lidé umírají aneb nenechte se utrápit prací a starostmi

proc-hodni-lide-umiraji-aneb-nenechte-se-utrapit

proc-hodni-lide-umiraji-aneb-nenechte-se-utrapit
Proč hodní lidé odchází? Před pár dny mi umřela kamarádka. Byla jsem v šoku a rozum mi to nebral, protože jsem ji týden před tím potkala ve městě s dcerou a vnoučaty, zářila, byla rozesmátá, slušelo jí to, domlouvaly jsme se, že se tento týden navštívíme a popovídáme… Místo toho držím v ruce parte s oznámením, že má dnes pohřeb.

___

___

Vztahy - náhodné články

Horoskop na celý rok 2018 - KOZOROH (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

 

horoskop-na-cely-rok-2018-kozoroh-laska-prace-penize-zdravi-rodina

horoskop-na-cely-rok-2018-kozoroh-laska-prace-penize-zdravi-rodina
Černá Luna se přesunula na podzim 2017 do Kozoroha, kde bude působit do srpna 2018. Černá Luna bude působit ve vlastním znamení Kozoroha. Přináší silné emoce, pocity z minulých životů. Vnese psychické zmatky, které budete nuceni řešit. Člověk si může připadat jako „obětní beránek vzniklých situací“. Budete muset bojovat o svůj úspěch. Životné zkoušky pod vlivem Černé Luny velmi ovlivní vnitřní proměnu.

__

__

Žádost o zvýšení alimentů (výživného) - vzor zdarma

alimenty_pravnik.jpg Výživné nezletilého dítěte je určeno podle jeho odůvodněných potřeb a podle schopností, možností a majetkových poměrů toho, kdo je toto výživné povinen platit. Pokud se potřeby oprávněného změní, je důvod i pro změnu výše výživného. Stránka obsahuje i vzor - Žádost o zvýšení výživného na nezletilé dítě (formulář zdarma).
___

Online kurzy psychologie

psychologicke-kurzy-online
psychologicke-kurzy-online
Kurzy psychologie ŽLUTÁ SOVA jsou výukové kurzy zaměřené na psychologii a určené pro každého, kdo má o psychologii zájem. Nepotřebujete žádné vědomosti z psychologie - vše je psané srozumitelně a všechny odborné pojmy jsou vysvětlené a přeložené do češtiny. Kurz je tvořen deseti lekcemi a každá z těchto lekcí (s výjimkou poslední desáté, kterou tvoří velký závěrečný test) obsahuje mnoho informací, testy, anglická slovíčka a podněty k samostatnému zamyšlení. Z každé lekce dostanete na e-mail shrnutí.

___
___

Texty - náhodné články

Bylinky, byliny sbírané v květnu a jejich účinky na zdraví člověka

bylinky-sbirane-v-kvetnu-a-jejich-ucinky-na-zdravi-cloveka

bylinky-sbirane-v-kvetnu-a-jejich-ucinky-na-zdravi-cloveka

Máme tu jeden z nejkrásnějších měsíců v roce - květen. Všechno kvete, příroda se probouzí a bylinkáři sbírají bylinky do zásoby. Které bylinky to jsou a jaké jsou jejich účinky na lidský organismus či co léčí se dozvíte v této stránce. 

___

___

Jak se vypořádat s dluhy a požádat o oddlužení

jak-se-vyporadat-s-dluhy-jak-pozadat-o-oddluzeni

jak-se-vyporadat-s-dluhy-jak-pozadat-o-oddluzeni
Dumáte, kde vzít na zaplacení složenek, školních obědů pro děti, nebo dokonce na zítřejší nákup? Věřte, že vše má řešení. Hlavně se po hlavě nevrhejte do dalších a dalších nevýhodných půjček. 

___

Syndrom vyhoření, burnout syndrom - příznaky, prevence, léčba

syndrom-vyhoreni-burnout-syndrom-priznaky-prevence-lecba

syndrom-vyhoreni-burnout-syndrom-priznaky-prevence-lecba
Spálená duše - právě takový pocit mívá dlouhodobě ten, kdo si toho na sebe nabral víc, než je v jeho silách unést. Podstatou syndromu vyhoření (někdy se také užívá výraz „vyhasnutí“ - jde o překlad anglického výrazu burn-out) je emoční vyčerpání. Začíná plíživě a nenápadně drobnými projevy, jimž většina lidí nepřikládá důležitost a považuje je za běžnou únavu.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz