Divoký zelinář aneb plané rostliny jako jídlo, koření i lék
Chtěli byste vědět, které rostliny jsou v přírodě jedlé bez tepelné úpravy? Zajímáte se o využití divokých rostlin v kuchyni např. do salátu plného vitamínů, enzymů a minerálů? Máte rádi neobvyklé a exotické chutě a vůně na talíři? Vypravte se na objevitelskou cestu právě s námi. Běžte přírodou po stejné trase, ale tentokrát se zcela novým, neotřelým a pozorným pohledem. S Divokým zelinářem v ruce se neztratíte na louce ani v džungli velkoměsta.












Popis:
Co Divoký zelinář představuje:
- výběr planých rostlin zejména z pohledu užiti v kuchyni
- praktické návody a recepty, které pracují s rostlinami dostupnými u nás
- barevné fotografie usnadňující rozpoznání druhů
- netriviální upozornění na záměny, zdravotní rizika a obsahové látky
- kromě známých druhů i méně známé a téměř neznámé atraktivní druhy
- náměty, co sbírat i v netradiční době (kdy se může zdát, že venku nic neroste)
- jiný pohled na mnohé tradované a zakořeněné mýty a nepravdy
- osobní zkušenosti českých autorů podepřenou odbornou znalostí a literaturou
- inspiraci k vlastnímu bádání, experimentování a objevování
- 249 stran, formát A5
Počet zobrazení:
0
.
Hodnocení
Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.